torstai 4. heinäkuuta 2013

Lontoo - 3 - Camden

Lontoossa pyörimisen ensimmäiseen osaan pääsee tästä (link to part 1).

Tässä osassa on legendaa Camdenin alueelta, joka tunnetaan kenties parhaiten vilkkaasta Camden Townin alueesta. Se löytyy pohjoisesta, mutta aloitetaan etelästä, jossa majapaikkanani käyttämäni yliopiston kesähostellin lisäksi on mm. St. Pancras International -rautatieasema & metron King's Cross solmukohta sekä kansalliskirjasto. Myös British Museum on Camdenin kaupunkipiirissä, mutta se suurista nähtävyyksistä. Oli lauantai iltapäivä ja matkaajalla oli jano. Siihen Camdenista löytyy monenmoista ratkaisua.

St. Pancras International -rautatieasema

Kansalliskirjasto

Metron pohjoinen linja oli tietty juuri kyseisenä viikonloppuna huoltokatkolla, joten korvaavaa bussia etsiessä janoisen matkaajan pelasti Euston Tap. Lontoon pubit ovat ulkoistaneet asiakaspaikkansa jalkakäytävälle sillä moni niistä on hyvin pieni. Yksi hyvä esimerkki on Eustonin metro/rautatieaseman ulkopuolella jonkinlaisessa wanhassa porttirakennuksessa oleva Euston Tap. Muutamia paikkoja sisällä, muutama terassilla ja runsaasti jalkakäytävällä. Erinomainen olutvalikoima veti väkeä! Myönnän merkanneeni paikan etukäteen karttaan, jota kuitenkin pidin hotellilla ensimmäisen päivän jälkeen. Kyllähän nämä karkeasti ottaen muistaa, right? :)

Euston Tap

Valinnan vaikeus - Euston tapissa vuoroa odottamassa

Seinä oli täynnä tuntemattomia uutuuksia. Perinteiseen vetiseen cask aleen jo tuossa vaiheessa kyllästyneenä valinta päätyi Moor Nor'Hop:iin. Jälkikäteen Ratebeerista katsottuna oluen kaupallisessa kuvauksessa kerrotaan olen muun muassa olevan ultra hoppy. Bullshit! Mutta oli siinä enemmän potkua kuin "normi" cask alessa. Tuopillisen jälkeen löysin (sattumalta) sopivasti lähtövalmiina olleen metroa korvaavan bussin ja pääsin Camden Towniin. Samalla vältin matkan ajalle osuneen sadekuuron.

Camden Townissa piisaa pieniä enemmän tai vähemmän epämääräisiä kauppoja, kahviloita, pubeja ym. Värikäs paikka ja runsaasti populaa! Epäonnistuin Brewdogin baarin löytämisessä mututuntuman perusteella (kävin n. 10m päässä näköetäisyydestä.), joten lähdin Lock- ja Stables markettien suuntaan etsimään ruokaa samalla kun selvittelin paikan osoitetta ulkopuolisen avun turvin.

Camden Townin pääkatu

Sulku kanaalissa

 Vesibussi parkissa

Lock ja Stables marketit sekä niiden ympärille levinnyt markkinahumu muodostaa yhtenäisen ja ensikertalaiselle melko sekavan kokonaisuuden, jossa oli kuitenkin hauskaa palloilla ympäriinsä. Aikani kierreltyäni päädyin kiinalaiselle kojulle, josta irtosi sulkemisajan lähestyessä kolmella punnalla kaikkea, joten valitsin bang bang kananuudelit. Kanassa ei säästelty ja niitä nuudeleita sai asiakseen kaivaa kanakasan alta. Ilmeisesti oli ylimääräisiä kananpaloja joista piti päästä eroon.

Camden Lock

Stables market on sokkelo

Rihkamaa Stablesin alakerrassa

Stablesilla riitti hevosia

Bang bang kananuudelit kolmella punnalla happy hour aikaan

Kanan ja limpparin jälkeen mieli teki jälleen parempaa juotavaa. Brewdogin osoite oli jo tiedossa, mutta Camden Townin pohjoispuolella jo ollessani logistisesti järkevin ratkaisu oli raahautua pohjoisemmas kohti kolmatta etukäteen bongaamaani paikkaa: Camden Town Breweryä, jonka baarista on vaikea erehtyä. Se kun on pienen rautatieaseman vieressä korotettujen kiskojen alla. Kohti asemaa siis! Perillä oli näyttävä opaste mahtavan oluen (ja keskinkertaisen kahvin) pariin. Juomavaihtoehtojen määrä oli jälleen ongelmia aiheuttava, mutta aleputken jälkeen päädyin Unfiltered Helliin, jota väittävät suodattamattomaksi vaaleaksi kellerbier lageriksi. Jälkikäteen ajateltuna ei ehkä paras vaihtoehto, koska panimo ei tee perinteistä vetistä alea, mutta ihan ok.

Opaste mahtavan oluen pariin

 Camden Town Brewery Bar

Kierroksen seuraava etappi olikin sitten Brewdogin baarin löytäminen eli kohti etelää!

Taiteellinen raato

Hienot penkit ja näköala kanaaliin

Kanaalinäkymiä

Patu jammailee itsekseen kuulokkeet päässään

Baari löytyi helposti osoitteen perusteella, sillä alueella on runsaasti pyöränvuokrauspisteitä, joiden yhteydessä on kartta lähialueesta. Brewdogin tuotoksia laajalti maistelleena ja tykänneenä, baaritiskillä ei ollut samanlaista valitsemisen tuskaa kuin monissa muissa paikoissa: uusia tuttavuuksia oli paljon vähemmän. Lasiin päätyi lopulta Libertine ja #mashtag. Mainioita oluita molemmat. Myös sen verran vahvoja, että niiden jälkeen oli syytä vähitellen jatkaa matkaa... Tämä kirjoitus kuitenkin päättyy tähän. :)

Brewdog Camdenin tiskillä

Illan edetessä olo alkoi olla optimistinen :)

Seuraavaksi jotain aivan muuta: UNESCOn maailmanperintökohde Kew Gardens.