keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Rauma - 2 - Mustan pitsin yö

Edellinen osa jätti Kylmäpihlajan majakkasaaren jälkeen aurinkoiseen Otanlahteen. Siitä tuli taaperrettua pari kolme kilometriä takaisin keskustaan markkinatunnelmiin. Ennen mustan pitsin yötä olisi vielä edessä kolmosdivarin jalkapallo-ottelu, jossa paikallinen Pallo-Iirot kohtasi TamU:n. Siihenkin oli vielä aikaa, joten keskinkertaiselle kebulle ja pyörimään ympäri Vanhaa Raumaa...

 Raumamainos Raumalla.

Lievästi epäilyttävän näköinen possujuna.

Tuulinen päivä.

 Pitsiviikko oli menossa.

Huvialueella ei omia nautittu... ainakaan virallisesti. (en ottanut epävirallisestikaan)

 Mustaa pitsiä.

Torilla kahvilla.
Pystykaffen sijasta ihan takamus penkissä. 10 km lieni jo kävelyä mittarissa.

Kuninkaankatu.

Ystävällinen varoitus pulkassa.

 Kanaali rehevänä Vanhan Rauman pohjoisreunalla.

Kanaali levenee.

Aikaa oli kaupungilla pyörimisenkin jälkeen edelleen tapettavana, joten kuuma linja Reittausbloggaajan suuntaan aiheesta kaupungin paras olutpaikka. Kysymys oli sikäli hankala, että niitä paikkoja ei Raumalla ainakaan viime kesänä oikeastaan ollut eikä Linden ollut vielä aloittanut kaupallista panemista, joten aidosti paikallista oluttakaan ei ollut etsittävänä. Vastauksena oli Wanha Krouvi eli entinen Maffi, joka oli vaihtoehtoihin nähden ihan jees valinta. En muista mitä otin hanasta, mutta siinähän se mukavasti meni ennen kuin noutaja matsiin tuli.

Aiheellinen terveysvaroitus.

Pallo-Iirot vastaan TamU alkamassa Äijänsuon jalkapallostadionilla.

TamU voitti Äijänsuon jalkapallostadionilla käydyn ottelun 0-2. Ottelu oli osa pitsiviikon tapahtumia, joten yleisöä oli kuin pipoa. 742 plus tien varressa ollet. Aivan älyttömästi kolmosdivarin otteluun! En tiedä onko nykyisellä Tampere Unitedilla varsinaisesti mitään tekemistä sen joukkueen kanssa, joka voitti (ennen hämärään rahaan kajoamista) mestaruuksia kun opiskeluaikoina Ratinan stadionin aurinkokatsomon penkkejä kulutin. Kannustin silti, Raumalla syntyneenä ja lähellä kasvaneena, raumalaisella stadionilla Tamperelaista joukkuetta. TamU:n kaulaliina noin kymmenen vuoden takaa löytyy edelleen jostain kaapin perältä, mutta se ei reissussa mukana ollut. En lähtiessäni edes tiennyt päätyväni mihinkään matsiin.

Matsin jälkeen ehti käydä ehti käydä hetkeksi vesitornin kupeeseen lataamaan akkuja (kirjaimellisesti) ja mahdollisesti jopa käymään suihkussa ja vaihtamaan vaatetusta. Ei voi muistaa. Pääasia, että voitolla yöhön! :) Mustan pitsin yöstä löytyi rockkia ja laitilalaista olutta pieneltä sisäpihalta. Mainiota!
 
 Linnut vesitornin kupeessa.

 Ilta alkaa hämärtyä Kauppakadulla.

Yössä riitti musiikkia.

Kansainväliset markkinat.

Rrrrock! (ja siinä samalla tapahtumaa sponssannutta olutta pari tölkillistä)

Seuraavana päivänä oli lievä krapula, joten lähdin käymään Porissa. Vielä ei tiedä tuleeko siitä legendaa tänne saakka vai hypätäänkö suosiolla Irlantiin.

Ei kommentteja: