keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Dubrovnik - Osa 2/2



Ensimmäinen osa jätti kierrokselle spektaakkelimaisen kaupungin muurin päälle, joten sieltä jatkuu. Muurilta näkee kaikenlaista, mutta mielestäni lopulta mielenkiintoisinta oli parit värittömään vanhaan kaupunkiin "piilotetut" hyväkuntoiset ja alustaltaan kirkkaat kentät pallopeleihin. Katutasossa pyöriessä ei tullut mieleenkään, että sellaisia olisi muurien sisäpuolella.

Auringonlaskuksi piti päästä kaupungin vieressä kohoavalle 400 metriselle mäelle. Ylös pääsee joko kävellen tai maksua vastaan gondolihissillä. Hissi on taatusti yksi kaupungin suosituimmista turistikohteista, joten oli suorastaan ällistyttävää miten huonosti sen jonotus on hoidettu. Ostimme liput matkan varrelta kioskista, jotta välttäisi mahdollisen lippuluukkujonon, mutta perillä odotti vain yksi jono. Liputtomat ja lipulliset hämmentyneinä samassa jonossa. Kukaan ei tiennyt miten homma toimii. Edes henkilökunta. Yksi tauolta palannut näki lippumme ja ohjasi "toiseen" jonoon, jonka kärjestä toinen henkilökunnan edustaja huuteli palaamaan taaksepäin. Pari metriä taaksepäin ja sekaan vaan. Pari kolme hissillistä väkeä siinä sekaannuksessa pääsi ohittamaan ja siten ehdimme mäen päälle juuri kun aurinko oli painumassa horisontin taakse. Mwahaahah, vaikka ikäväähän se tietysti heille, jotka jäivät taakse.

Hissistä näki auringonlaskua, mutta hissin pääteaseman näköalapaikoilta sitä ei näe. Jalat alle ja juosten pari sataa metriä viereisten rakennelmien ohi kivien, puskien ja muiden auringonlaskua katsomaan tulleiden keskuuteen. Hienon näköistä oli. Kannatti kiirehtiä. :)

Pimeän tultua takaisin alas ja vanhaan kaupunkiin syömään jotain edullista hyvää. Burger tiger oli ihan jees burgerpaikka. Pikaruokaa, mutta maistuvaa ja meni hyvin oluen kanssa. Burgerin ja pienen kiertelyn jälkeen bussilla lepuuttamaan jalkoja päivän pitkästä kävelystä ja vetämään unta palloon seuraavan päivän ajomatkaa varten. Kiva kaupunki. Pidempäänkin olisi viihtynyt, mutta aikataulu oli julma.

Wanhan sekaan jemmattu kenttä I.

Tämä kissa ei piittaa varoituskylteistä.

 Suuri laiva saapuu satamaan.

Näkymä muurin korkeimmasta tornista wanhan kaupungin kattojen yli.

Wanhan sekaan jemmattu kenttä II.

Suuri Onoforion vesilähde on hyvä paikka täyttää juomapullo.

Yksi vanhan kaupungin porteista.

Matkalla ylös.

Aurinko painuu horisontin taakse.

Kaukana alhaalla näkyy Dubrovnikin "uudempia" osia.

Vanha kaupunki jykevien muurien takana.

Vanhan kaupungin mäkisillä kujilla.

Tuolia, fanituotteita ja ties mitä. Jäi käymättä.

Useat sivukujat ovat täynnä ravintoloita.

Henkevä keskustelu?

Keino tämäkin saada lisää tippiä. :)

Durmitorin kansallispuisto seuraavaksi vuorossa toivottavasti tasan viikon päästä... näitä ei ole tehty valmiiksi putkeen vaan joka viikko pitää taistella yksi kasaan. :D