perjantai 10. lokakuuta 2014

Alcatraz

Eeppisen road tripin San Franciscon osuuden väliaika. Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän alun viettoa luonnonpuistossa, joka on entinen intiaanisaari ja sitä ennen vankilasaari, jonne lukittiin pahimmat konnat. Kyse on tietenkin Alcatrazista. Intiaaniosuus tuli pienenä yllätyksenä. Kaikkitietävän Wikipedian mukaan intiaaniaktivistit valtasivat vuonna 1963 hylätyn vankilasaaren vuonna 1969. Intiaanien asutus jatkui 19 kuukautta, jonka aikana useita rakennuksia paloi maantasalle. Nykyään saari on osa Golden gaten luonnonpuistoa.

Alcatraziin pääsee Alcatraz Cruisesin kyydissä laiturilta 33. Kunhan ostaa liput riittävän aikaisin etukäteen. Vierailuhetkellä seuraavat liput olisi saanut vasta kuukauden päähän. Omin luvin saarelle ei saa rantautua. Saarelle päästyä siellä voi kierrellä oman tahdin mukaan vaikka koko päivän. Parasta antia oli palkintoja voittanut ääninauhakierros ympäri vankilaa. Itsenäisyyspäivän kunniaksi sairaala sekä new industries -rakennus olivat auki vierailijoille.

Vankilan kiertelyn jälkeen saattoi keskittyä luonnonpuisto-osuuteen. Ulkona oli todella tuulista ja sen myötä viileää. Saarella on runsaasti lintuja. Etenkin lokkeja, joiden valkeita jätöksiä on kaikkialla, mutta myös lumihaikaroita ja tyrskymerimetsoja, joiden pesintää pääsi seuraamaan opastetusti national park servicen tehokkaalla kaukoputkella.

Must see -osastoa San Franciscossa!

Alcatraz Cruisesin aurinko- ja tuulivoimalla kulkevan laivan kyydissä saarelle

National Park Service on palauttanut vanhan kyltin

Model Industries -rakennuksen jäänteet

New Industries -rakennuksen tehdashalli

Viimeinen pystyssä oleva vartiotorni

Selliosaston suihkut

Selliosasto B-C

Valepää ja pakoaukko (en taitaisi 183cm/83kg mahtua läpi)

Huoltokäytävä, josta pako jatkui katolle ja sieltä Myytinmurtajien onnistuneen testin mukaan Golden Gate sillan juurelle

Komentokeskus

Keittiö

Sairaalan operointihuone

Sairaalan vuodeosasto - kalterien välistä kuvattuna

Vesitorni

San Francisco

Kalalokki leijailee kovassa tuulessa

Amerikanmerilokin poikanen kokeilee siipiään rinteessä

Lumihaikara

Amerikanmerilokki poikasineen

Valkeaksi sisustettu pesäpaikka vartiotornin huipulla

Tervetuloa San Franciscoon

Lisää San Franciscosta noin viikon kuluttua...