tiistai 21. toukokuuta 2013

Busan, osa III - Haeundae ym.


Haeundae Beach on Etelä-Korean tunnetuimmaksi ja parhaaksi väitetty ranta. Nyt toukokuussa siellä ei ollut ruuhkaa, mutta legendan mukaan kesällä tämä 1,5 kilometrin pituinen kaistale on aivan tukossa väkeä: parhaimmillaan miljoona kävijää päivässä. Puistoilla ja hotelleilla reunustettu biitsi on luonteeltaan hyvin erilainen kuin ruoka ja juomapaikoilla reunustettu Gwangalli Beach, jossa päädyimme viettämään iltamme.

Haeundae Beach akvaariolta yhteen suuntaan...

 ... ja toiseen suuntaan.

Tälläkään rannalla ei saa polttaa

Koukkasi läheltä rantaa

Biitsin takana on puistoa

Haeundae biitsin lähellä on uutuutta hohkaava Marine City, joka on rakennettu merestä täyttömaalla vallatulle kaistaleelle. Alueen pilvenpiirtäjät ovat valmistuneet 2011 ja korkein niistä, Zenith Tower A, yltää 301 metrin korkeuteen ollen samalla Busanin korkein rakennus. Kyseessä on asuinrakennus. Paljonkohan kämpät maksavat? Merkittävästi matalamman Orange Plazan edessä myytiin appelsiineja. Kuvaava nimi.

Orange Plaza

Lyhdyt Marine Cityssä

Taisi jäädä edellisessä osassa mainitsematta, että paikallisena tapana on tarjota jotain pientä naposteltavaa oluiden kaveriksi. Yleensä pähkinöitä, mutta makkaranviipaleita ja popkorniakin näkyi.

Asahia terassilla

Marine Towerit 1 & 2 lasieni läpi nähtynä

Marine City illan pimeydessä

Hot stuff! (Good stuff)

Seuraavaksi muutamia Gwangan Bridgen aamuisia näkymiä lentokenttälimusiinibussista kuvattuna. Kyllä, kutsuivat sitä limusiiniksi, vaikka normibussin kokoinen ja näköinen se ulkoisesti oli. Sisällä oli mukavat, mutta hiostavat nahkapenkit.

Gwangan Bridgellä 

Millak Gwangan Bridgeltä

Namcheonin ranta taitaa olla täytemaata kuten Marine Citykin

Kaikenkaikkiaan tämä oli hyvä reissu niin työn kuin itsenikin puolesta. Sellainen fiilis jäi, että Etelä-Koreaan pitäisi palata vielä jokin päivä. Paljon jäi näkemättä ja kokematta ihan Busanistakin. Suht. pienikokoinen ja vuoristoinen maa, joten Seoulista lähtevällä roadtripillä voisi nähdä kaikkea kivaa. Hmmmm...

Ylijäämäosasto sekalaisia huomioita seuraa.

Kiviä ja taidetta oli kaikkialla

Baseballia neljältä kanavalta

Paikallisen joukkueen fanikulma?

Hotellihuoneen pakoväline

Piikikäs tolppa ja jäljellä olevan vihreän näyttö

Tolpat olivat piikikkäitä, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy. Oma veikkaukseni tolppien piikikkyydelle on tarrojen liimaamisen estäminen. Ei mitään järkyttävän teräviä piikkejä, mutta eipä tullut mieleen nojailla. Aika vähän tarroja ja tägejä tuolla bisnes ja turistialueilla näkyi ylipäänsä. Siistiä oli.

 Risteyksen opasteet

Hidastetöyssyt vai jotain aivan muuta?